Varför började du knarka?

Alexander Rask är en offentlig person som är känd som Youtubern som delar med sig av hur det är att ha en pappa som missbrukar. Han ger en bra och verklig bild om hur det är att vara medberoende. För ett tag sedan var Alexander och hans pappa Fredrik med i serien Helt Ärligt som visas på svtplay. Här fick de chansen att ställa frågor till varandra och få svaren på de frågor de hade.

Jag själv har följt Rask på Youtube något år eller två och precis som för många andra känns det skönt för själen att se att man inte är ensam. Har själv haft en pappa som varit alkoholist och känner igen mig i mycket som Rask delar med sig av.

I avsnittet berättar Alexanders pappa Fredrik att han började missbruka kring 18-årsåldern då han började ha flera panikångestattacker om dagen. Han blev då ordinerad medicin som han sedan överdoserade sig själv med. När läkarna senare inte tyckte att Fredrik behövde medicinen längre sökte han sig till gatan för att få tag i tabletter eller annat som kunde dämpa hans ångest.

Han erkänner för Alexander och alla tittare att han aldrig varit drogfri på något behandlingshem.

Alexander berättar även om sitt medberoende. Mer om avsnittet kan ni se via länk här nedan.
SVTPLAY/HELT ÄRLIGT- Varför började du knarka?
Alexander reagerar även på avsnittet i en av hans videos:
REAGERAR PÅ PAPPAS OCH MIN MEDVERKAN I SVT NÄR HAN VAR NYKTER
Om ni vill kika in Alexanders Rask MISSBRUKSBLOGGEN där han visar hur verkligheten ser ut så finns spellistan här nedan. Jag tycker det är viktigt att man sprider bilden av hur verkligheten ser ut. Många som jobbar med dessa människor jobbar inte i ”fält” utan bakom datorn och har inte alltid chansen att se hur verkligheten ser ut, något som jag tror att alla som varit i Alexanders sits eller är i samma sits just nu hade uppskattat.
Spellista-Missbruksbloggen

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *