Aktivering och gemenskap – praktik på Sysselsättningen

Jag heter Elise och jag är 26 år. Jag har läst till undersköterska och behövde en praktik för att kunna slutföra min utbildning. Jag hittade en praktikplats på Sysselsättningen på Kronan i Helsingborg. Nu har jag varit här i fyra veckor och min praktik är slut. Tiden har gått så fort. Tiden går fort när man har roligt, säger man.

Jag har träffat och spenderat mina dagar med helt underbara människor. Jag har fått följa med på ett gäng olika aktiviteter som Sysselsättningen anordnat. Vi åkte på studiebesök på en strutsfarm (som ni kan läsa mer om här i ett tidigare inlägg på bloggen), vi har varit iväg och fikat och vi har gjort alternativa chips av grönkål och rödbetor. När vi inte varit iväg har vi spelat yatzy, fia med knuff, stickat, sytt eller bara suttit och snackat och delat många skratt tillsammans.

Sysselsättning är så viktig. Aktivering skingrar tankar och bryter isolering. Gemenskap är grundläggande behov för alla människor. Teresa och Suzanne, som jobbar här, gör ett jätteviktigt arbete. Här är vi alla lika värda och vi är alla här på samma villkor.
Jag vill tacka Teresa och Suzanne och alla deltagare på Sysselsättningen för dessa fyra roliga och givande veckor. Jag kommer aldrig glömma er! Jag hoppas vi ses mer i framtiden!

elise_sysselsattningen_liten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *