Bilder från Ångestloppet

Fredagen den 27 mars genomfördes ett av världens kortaste stadslopp, Bryggans Ångestlopp. Starten gick 12:00 nedanför Terrasstrapporna i Helsingborg och ett femtiotal deltagare tog sig de cirka 200 metrarna till Bryggans klubbhus. Där bjöd föreningen på korv och fika.

angestloppet

Deltagarna samlades framför Terrasstrapporna.

angestloppet2

Snart klart för start, men först en liten påminnelse om syftet med loppet.

angestloppet3

Målgång vid klubbhuset.

angestloppet4

Niclas Wenkel var nöjd med sitt lopp, men tyckte att uppslutningen var för dålig. Han fick visa runt en gymnasieklass i föreningslokalerna och berätta om verksamheten, men hade hoppats på att fler politiker och myndighetspersoner skulle sluta upp.

Varför ett ångestlopp?

Ångest har vi alla till och från men för vissa kan ångesten vara så kraftig att den tar ifrån oss förmågan att leva med andra människor, ta hand om oss själva eller lusten att vilja bevara våra liv. Det går att förhindra eller minska ångestens inverkan. Det första är att acceptera den och det andra är att dämpa ångestens röst som ekar på insidan.

Genom att medverka i Ångestloppet stöter du på andra som också lider till och från av ångest. Men genom att vi alla umgås och har roligt en stund kommer rösten överröstas och kramperna i bröstet kommer ersättas av andfåddhet.

Du kan läsa mer om Fontänhuset Bryggans verksamhet här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *