Full koncentration på sysselsättningen

Varje onsdag klockan 11 håller Teresa i yoga i källarlokalen på Kronan, det gamla motellet som numera är ett boende för psykiskt funktionsnedsatta. Det är en del i den dagliga sysselsättningen och vem som helst är välkommen, även de som bor på andra boenden eller i egna lägenheter.

Den här förmiddagen är det 8 deltagare. Ljuset är dämpat och musiken rogivande. Alla gör vad de kan efter sina fysiska förutsättningar. En kvinna kan inte riktigt bestämma sig för om hon vill delta aktivt. Hon sitter först på sin matta och betraktar övningarna innan hon reser sig upp och går. Det finns inga krav.
– Det viktigaste är att kärleken är med, säger Claes, en av de boende på Kronan.

Sysselsättningen är en mötesplats för personer med psykiska funktionsnedsättningar. Här möts alla på lika villkor och du bestämmer själv när du vill komma och hur länge du ska stanna. Här kan du bland annat spela dataspel, sy, lägga pussel, meka med cyklar, spela bordshockey, teckna eller träna i gymet. Vissa aktiviteter är schemalagda och andra är spontana. Du kan läsa mer om verksamheten i sysselsättningen på helsingborg.se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *