Utflykt till Ven

Den 24 augusti var socialpsykiatrin på utflykt till Ven. Här sammanfattar de dagen i text och bild.

Vilken underbar aktivitetsdag vi hade från socialpsykiatrin igår – vår heldagstur till Hven!

.

Vi tog färjan från Landskrona, möttes upp alla i avgångshallen på Ventrafiken. Vi var 28 st. Turen över gick bra och tog cirka 30 minuter.

Väl på Hven hade vi bokat transport, traktor med släp, som mötte upp i färjeläget och det var en fin liten tur över till andra sidan ön, Kyrkbacken.

Vi stannade i den lilla byn, fann en trevlig plats vid havet, där det fanns plats för oss att hänga i några timmar. Där fanns möjlighet för olika slags aktiviteter; vi spelade spel, promenerade, fikade, åt vår medhavda lunch, köpte glass och vilade i solen, för det solade upp och solen lyste på oss hela dagen. Vi njöt… ALLA!!!

Skönt att vi var så pass många personal, 11 stycken, eftersom gruppen ju befinner sig på så olika nivå, både psykiskt och fysiskt.

Några av oss tog en lite längre promenad längs Hvens kant (vilket var ett litet äventyr…) upp till St. Ibbs kyrka som var en fantastiskt fin plats och så tillbaka. Det blev en fin liten tur.

Några timmar senare hade vi avtalat med traktorn för att hämta oss tillbaka till färjeläget och allt förlöpte väl även denna gång. Vi väntade i Bäckviken i en halvtimme, innan vi tog färjan tillbaka klockan tre. Alla var nu trötta men belåtna och vi klarade denna tur också utan komplikationer.

Vi vill tacka alla som har varit med och ordnat så denna Hven-tur blev möjlig, fixat med picknick, motiverat våra brukare och de som var med på turen och underhöll med sina positiva energier och praktiska sinne.

(Text: Elisabet Thelin)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *